Loading…

Leeradvies

Onderwijsblog van Richard Kragten
Interessante links

Implementatie Brightspace HvA

De Hogeschool van Amsterdam heeft de afgelopen drie maanden hard gewerkt om hun nieuwe leermanagement systeem te implementeren: Brightpace. Morgen is het dan zo ver, dan gaan de eerstejaarsstudenten er gebruik van maken!

De afgelopen maanden heb ik met het team Edulab van de faculteit Business & Economics de docenten getraind zodat ze in staat waren om content te plaatsen en assignments en quizes te creeren. Brightspace werd goed ontvangen en de docenten zijn enthousiast aan de slag te gaan om hun onderwijsmateriaal van Sharepoint over te zetten en Brightspace in te richten.

Er is ondersteuningmateriaal voor docenten gemaakt in de vorm van een basishandleiding voor het inrichten van een course:
o Content plaatsen
o Assignments creeren
o Quizes creeren (basic)
o Instellen deadlines (start date, due date, end date)
o Release conditions instellen

Team Edulab is dit jaar uitgebreid om de opleidingen binnen de faculteit te ondersteunen op de technische- en didactische ondersteuning bij de implementatie van Brightspace. Ik ben in juli begonnen binnen dit team. Ons team is nog eens uitgebreid in augustus waardoor we een aanspreekpunt voor studenten hebben gecreeerd.

Morgen beginnen de eerstejaarsstudenten! Voor hen is er videomateriaal gemaakt met uitleg over Brightspace en er is een instructie vanuit tweedejaarsstudenten geweest. Maar de docenten zullen vooral de studenten de komende weken meenemen in Brightspace.

Komende periode zullen meer docenten getraind worden, gaan we verdiepende trainingen geven en met de docenten het onderwijs (her)ontwerpen. Blended learning staat hoog in het vaandel binnen de hogeschool en de docenten willen heel graag de mogelijkheden verkennen. Ik heb er zin in!

Geef een reactie